Eerste prioriteit bij een feestje? Muziek!

Al vanaf zijn 14e is Maickel Hoogman, nu 37 jaar, verknocht aan licht- en geluidstechniek. Zijn eerste ervaringen als DJ deed hij op bij schoolfeesten. Als roadie ging hij op pad voor een verhuurbedrijf van licht- en geluidsapparatuur. Maickel was duidelijk geen ochtendmens, maar werken in de late (en de vroege) uurtjes - dat beviel hem prima.

Al snel verruilde hij de aula van de school voor strandtenten en feesthallen. Steeds vaker hing hij aan de telefoon met allerlei verhuurbedrijven om zijn DJ-gear bij elkaar te sprokkelen. Het huren van de apparatuur was een behoorlijk kostbare aangelegenheid. Ook vroeg hij zich af waarom hij de spullen bij elke gig zelf moest ophalen en opbouwen. Zoiets is toch behoorlijk tijdrovend, als je daarna nog een hele nacht moet draaien. Dat kan beter, besloot hij.

In 2007 richtte Maickel First Priority Music op. Samen met zijn broertje Febian en goede vriend Rob Zoutenbier begon hij met de verhuur en verkoop van betaalbare DJ-apparatuur. Het transport en de op- en afbouw van de spullen namen ze voor eigen rekening. Het bleek al snel dat hij niet de enige DJ was die verlegen zat om een dergelijke service.

Het klantenbestand van First Priority Music groeide als kool. Intussen levert het bedrijf drive-insgeluidsinstallaties enlichtapparatuur in de hele Benelux; niet alleen voor DJ’s, maar ook voor particulieren en bedrijven die een evenement organiseren.